Konst är något som är ständigt närvarande i samhället. För en del anses det vara livsviktigt, medan det för andra är mindre viktigt. I vilket fall som helst bör alla någon gång tänka över sin relation till konst, just på grund av att konsten kan ta väldigt många olika former. En del anser att exempelvis en serie eller film är konst. På så sätt är ämnet ständigt närvarande i samhället. Detta har även gjort att många konstförespråkare har börjat främja konsten på olika sätt. Därför kommer denna artikel ta upp olika medier där det är möjligt att få inspiration till ny konst.

Konst på sociala medier

Genom att sociala medier har blivit väldigt populärt har det också gjort att det går att se konst dagligen. Många av de nya konstnärerna väljer nämligen att främja konst via sociala medier, just på grund av att det går att nå ut till väldigt många människor. Det kan exempelvis handla om att en konstnär har ett konto på Instagram och Facebook, vilka människor kan följa. Detta gör det också enkelt att dela konst som man tycker om, då både Facebook och Instagram tillåter att bilder och texter delas vidare.

Konst på hemsidor

Utöver sociala medier brukar många konstnärer också dela sin konst på hemsidor. Det är nämligen vanligt att främja konst på privata hemsidor, då alla i samhället numera kan göra en egen hemsida. I sin tur går det också att anmäla sig på nyhetsbrev hos de olika konstnärerna där det går att få utskick varje vecka kring ny konst. På så sätt är nästan allt främjande av konst numera på nätet. Det bästa sättet att uppskatta konst är dock i verkligheten och de olika konstnärerna brukar lista sina visningar på sina hemsidor också. Därför kan det vara bra att söka efter sin favoritkonstnär för att se när det går att besöka en utställning.