Oavsett om du bor i Sverige eller är en besökare fängslad av landets kultur och utställningar är det av stor betydelse att gå på olika museer. Det ger en djup och rik upplevelse av Sverige och dess utveckling genom århundraden. I framför allt Stockholm främjas dessa aktiviteter genom Stockholmskortet som ger gratis entré till nära 100 museer och sevärdheter. Läs vidare för att ta del av några idéer om hur du kommer igång. Förslag om Sveriges bästa museer presenteras härnäst.

4 magnifika museer att besöka

1. Vikingaliv – The Viking Museum: Ett av Stockholms mest fascinerade nya museer är detta vikingamuseum på 2000 kvadratmeter. Tänk dock på att biljetter behöver bokas i förväg på grund av rådande Coronakris. Här förflyttas vi tillbaka till år 963. Museet är idealiskt för att tillsammans med familj eller vänner uppleva hur det var att leva i vikingarnas värld som den verkligen var. Faktum är att bilden av vikingarna har förvrängts i populärkulturen så museet gör en stor insats i att återge en autentisk bild.

2. Naturhistoriska riksmuseet: Det Naturhistoriska riksmuseet är ett av de viktigaste museerna i landet. År 1700 började det som en akademi för naturvetenskap och utvecklades efter några årtionden till ett museum. Under 1800-talet växte museet kraftigt genom olika gåvor som bidragit till dess samling och sevärdhet.

3. Nobelmuseet: Här visas all offentlig verksamhet relaterad till Nobelpriset, såväl aktuella som permanenta utställningar. Dessutom ingår barnaktiviteter, evenemang och bibliotek för forskare. I museet kan du lära dig mer om Alfred Nobel, Nobelpriset och om alla Nobelprisvinnare från 1901 till nutid.

4. Stockholms slott: Detta är ett av de största och viktigaste slotten i hela Europa. Här har kungen och drottningen sin arbetsplats och officiella bostad. Dock hindrar det inte att mycket av slottet är öppet för allmänheten under hela året. Denna kombination av kunglig bostad, arbetsplats och historiskt monument som är öppet för allmänheten året runt gör slottet till ett unikt säte bland europeiska monarker.